Anne Aartolahti

Tutustuin joogaan parikymppisenä, jolloin opin muutamia kehon
joustavuuteen ja rentoutumiseen vaikuttavia asentoja ja liikesarjoja. Osaksi
elämääni jooga tuli 90-luvulla. Lasteni itsenäistyttyä ja oman elämäni
suunnan muututtua, jooga antoi elämäni uudelleen rakentamiseen
henkistä ja fyysistä voimaa.
Suomen Joogaliiton koulutuksessa 2000-luvulla opiskelin jooganohjaajaksi,
jolloin aloitin myös ohjaukset, valmistuin jooganopettajaksi (SJL) v. 2013.
Olen ohjannut joogaa omassa yrityksessä, aikuisopistoissa ja nyt kahden
yksityisen ryhmän lisäksi, aloitan ohjauksen Kajossa.
Olen myös erä- ja melontaopas, nautin hengittämisestä luonnossa,
kuunnellen sen ääniä, liikkeitä ja myös sen hiljaisuutta.
Joogaharjoitus on liikunnalliinen ja siihen sisältyy toisinaan monimutkaisia
asanoita, mutta jooga on muutakin. Joogassa kuuntelemme itseämme,
kehon ja mielen viestejä, liikkeitä, liikkumattomuuta ja hengitystä.
Syventynyt harjoitus antaa meille rohkeutta tutustua itseemme avoimesti ja
nähdä itsemme kokonaisuutena. Jooga alkaa vaikuttaa arjen asiohin, mitä
teen ja miten teen. .Jooga sanookin, että keho on viisas ja että kaikki
vastaukset ongelmiimme löytyvät kehosta. Harjoituksestamme tulee opas,
joka ohjaa ja tukee elämän arvaamattomuuden ja haurauden keskellä.

Alli Tupala

Opetan Yinjoogaa ja kundaliinijoogaa. Opiskelin kundaliinijoogaopettajaksi Garam Kriya Schoolissa ( Kehto Koulu Kirkkonummella ja Ashram Experience Portugalissa) ja valmistuin syksyllä 2016. Osallistuin kesällä 2019 Clare Gates-Sjöblomin yinjoogaopettaja koulutukseen.

Joogassa viehätyin sen valtavaan viisauteen, yksinkertaisuuteen ja vaikuttavuuteen sekä nimenomaan mantroihin. Jooga tukee täydellisesti aiempia opintojani ja työtäni ihmisen kokonaisvaltaisen hoidon ja hyvinvoinnin parissa.Olen toiminut hieroja/refleksogi-yrittäjänä vuodesta 2000 sekä aiemmin Itämaisen tanssin opettajana.Kundaliinijooga on tuonut itselleni valtavasti sisäistä rauhaa ja elämänIloa.

 

Anna Kolehmainen

Olen saanut ensikosketukseni joogaharjoitukseen kansalaisopiston ryhmässä vuonna 1996. Sittemmin olen opiskellut joogaa itsenäisesti sekä eri opettajien kursseilla. Opiskelu jatkuu edelleen. Joogassa ei voi koskaan tulla valmiiksi.  Erityisesti T.Krishnamacharyan joogatraditio kiinnostaa minua selkeytensä ja johdonmukaisuutensa vuoksi. Tärkeimmiksi opettajikseni voisin mainita Leena Karmakallion, Eeva Koistisen, Iia Lappalaisen, Hanna Stafin ja Karina Freyn. Olen kiinnostunut joogan kokonaisvaltaisuudesta. Joogan laaja-alaisuus kiehtoo minua, ja pyrin oppimaan lisää sen eri menetelmistä. Joogafilosofia on myös suuri kiinnostuksen kohteeni.

Aloitin Jooganopettajaopinnot Suomen Joogaliiton opettajakoulutuksessa vuonna 2008. Tuolloin aloitin myös omien joogaryhmien ohjaamisen Helsingin joogayhdistyksen Joogahuoneella. Syventävät jooganopettajan opinnot sain päätökseen vuonna 2016. Toimin myös SJL:n kouluttajana opettajakoulutuksessa.

Vuosina 2011-2012 opiskelin joogaterapiaa Krishnamacharyan perinteeseen pohjautuvassa koulutuksessa Itävallassa. Olen erityisesti kiinnostunut joogaterapiatyökentelystä. Se mahdollistaa yksilöllisesti suunnitellun joogaharjoituksen edut etsittäessä ratkaisuja erilaisiin elämän mukanaan tuomiin ongelmatilanteisiin, niin kehon kuin mielenkin alueella. Joogassa kiehtovinta on sen hienovarainen mutta voimakas vaikutus, joka ylläpitää terveyttämme.

Charlotta Forsman

Olen kolmen lapsen äiti, liikunnan yhteiskuntatieteiden maisteriopiskelija Jyväskylän yliopistolta ja päivätöikseni toimin asiantuntijayrityksessä hallintokoordinaattorina. 

 "Joogaa olen opettanut vuodesta 2010 ja tietoni löytyvät  Yoga Alliancen E-Ryt 200 opettajien joukosta.

Hot, Flow ja Yin jooga ovat peruspilareita joiden parissa olen työskennellyt.

On ilo palata Kajoon opettamaan muutaman vuoden tauon jälkeen.

Crista Soskolne

Aloitin joogan harrastamisen Helsingin yliopiston Unisportin joogatunneilla vuonna 1997. Aika pian siirryin astangajoogakoululle harjoittelemaan ja sieltä iyengarjoogan pariin. Vuosina 2009-2011 olin Israelissa iyengarjoogaopettaja Dina Bogerin henkilökohtaisessa ohjauksessa ja tällöin aloin ohjata pieniä ryhmiä kotonani. Opiskelin Israelin vuosina myös oppityttömenetelmällä kolmen vuoden ajan ayurvedaa. Joogaopettajaksi opiskelin loppujen lopuksi Vijnanajoogan luojan ja äidin, Orit Sen Guptan, kansainvälisessä joogaopettajakoulutuksessa vuosina 2013-2016. Olen ohjannut viime vuosina viikkotunteja Helsingissä sekä työpajoja ja retriittejä eri puolilla Suomea sekä ulkomailla.


Joogassa minua kiehtoo sen kokonaisvaltainen vaikutus kehomieleen. Koen, että joogan kautta olen saanut kosketuksen aitoon sisäiseen ääneeni. Intohimonani on tarjota ihmisille tiloja, joissa he voivat herkistyä kuulemaan aidon itsensä tunteita ja tarpeita. Käytän menetelminä tässä lähinnä vijnanajoogasta opittuja työkaluja - mm. hengityksen kohdennuksia, painonsiirtoja sekä kosketusta- joita maustan mm. feminiinisen joogan ja ayurvedan opeilla.


Lisää minusta: www.cristasoskolne.com

Helena Lehkonen

 

Olen vetänyt erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 1988 asti. Kiinnostuin pilateksesta 2000-luvun alkupuolella. Pilatesliikkeiden tekemiseen liittyvä rauha ja toisaalta niiden vaikuttavuus kehon hyvinvointiin tekivät minuun vaikutuksen ja halusin oppia lisää. Valmistuin III-tason pilates-ohjaajaksi Suomen Terveysliikuntainstituutista vuonna 2012. Tällä hetkellä käsieni läpi kulkee noin 100 asiakasta viikoittain. Edelleen pilateksen voima jaksaa hämmästyttää ja innostaa minua ohjaajana. On hienoa, kun pystyy auttamaa asiakkaita heidän kehoonsa liittyvissä kysymyksissä. Alan myös pikkuhiljaa tulla entistä vakuuttuneemmaksi kehon ja mielen yhteydestä. Kun keho on tasapainossa, myös mieli rentoutuu.

lisätietoa: http://www.hlconcept.fi/

 

Kati Kotilainen

Olen tanssiva joogi tai joogaava tanssija. Olen kiinnostunut kehon viisaudesta, aistien herättelystä, liikkeestä/liikkumattomuudesta ja tietoisesta läsnäolosta, oman elämän ohjaamisesta kohti unelmia, niin suuria kuin pieniäkin. Eteeriset öljyt ovat tukemassa tätä matkaa. 
Olen opiskellut Amsterdamissa uutta tanssia, body&mind centering ja  improvisaatiota ja valmistunut 2-vuotisesta jooganopettajakoulutuksesta Melbournessa 2003-2005. 
Opetan tällä hetkellä pääasiassa dynaamista hatha flow joogaa, hidasta yin-joogaa, perhejoogaa sekä tanssia. Tunnit suomeksi tai englanniksi. 

Lili Akontuli

Valmistuin Tantric Life Coachiksi Awareness Therapyn koulutuksesta kesällä 2018. Opettajani on Shanti Limnell. Käytännön matkani tantraan alkoi koulutuksen alkamisen myötä 2016 ja olen omaksunut tantraa elämääni aina vain laajemmin ja syvemmin siitä lähtien. Olen tutkinut tantrista elämäntapaa arjessani mm. Oshon johdolla ja osallistunut työpajoihin eri puolilla Suomea. Itse olen ohjannut työpajoja Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Tampereella. Muita tietoisuuden laajentamisen tapoja minulla ovat Oshon aktiivimeditaatiot, kundaliinijooga ja teemeditaatiot. Oman meditoinnin lisäksi pidän teeseremonioita voittoa tavoittelemattoman teeprojekti Suvanteen kautta.
 
Tantran näen keinoksi maailmaan, jossa ihmiset saavat olla omassa voimassaan ja loistaa juuri niin kirkkaana kuin loistavat. Tantra mahdollistaa maailman, jossa vastuu ja vapaus yhdistyvät. Vapautta ja omaa voimaa ei voi olla ilman vastuuta itsestä. Tantran polulla saan jatkuvasti tilaisuuksia peilata omia reagointi- ja toimintatapojani näiden teemojen ympärillä. Vastuun ja vapauden haltuunoton myötä pääsen aina vain kokonaisemmin yhteyteen itseni ja näennäisesti ulkopuolellani olevan maailman kanssa. Tantra on minulle sydämen ja tiedostamisen polku.

Seija Shemeikka

Joogasta on seitsemän vuoden aikana tullut tärkeä osa arkeani, tasapainon ja ilon lähde. Jooga on muuttanut asennettani itseeni, toisiin ihmisiin ja elämään hyväksyvämmäksi, avoimemmaksi ja valoisammaksi. Haluan olla jakamassa kaikkea sitä hyvää, jota jooga on tuonut elämääni.

 Joogan tiellä olen kiinnostunut etenkin kehon ja mielen yhteydestä ja joogaharjoitusten kokonaisvaltaisesta vaikutuksesta henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin ja terveyteen. Säännöllisesti yhdessä tehty joogaharjoitus kehoa kuunnellen ja kokemuksia jakaen on keidas, josta ammentaa arkeen. Joogassa on hienoa se, että se sopii monelle, koska joogaharjoituksen voi aina muuntaa itselle sopivaksi.

 Aloitin joogan Vanajaveden opistossa Heikki Saastamoisen ohjauksessa. Sen jälkeen olen käynyt Anna Kolehmaisen ja Alli Tupalan tunneilla Joogakoulu Kajossa sekä osallistunut erilaisille lyhytkursseille. Yli kymmenen vuoden pilates-harrastus Pirre Lammin ohjauksessa on luonut hyvän pohjan itsenäisille joogaopinnoille. Suomen Joogaliiton jooganopettajaopinnot aloitin 2017.

 Kajo Joogan ulkopuolella saatat tavata minut Hämeenlinnan pääkirjastossa, jossa olen työskennellyt vuosia informaatikkona.