Joogasutrien merkitys kokemuksemme peilinä- Luentosarja

Syksyllä alkava luentosarja johdattaa klassisen joogatekstin sisältämiin merkityksiin.

Neljän luennon aikana tutustumme Patanjalin joogasutrakokoelman ensimmäiseen osaan, jossa määritellään joogan tavoite ja merkitys. Tarkkanäköinen ja ajaton aforismikokoelma avaa joogaperinteen näkökulmia mm. kysymyksiin: Mitä on jooga? Miten mieli toimii? Kuinka saavuttaa mielenselkeyden tila? Kuinka ylläpitää mielen hyvinvointia?

Tarkastelemme joogasutrien merkitystä oman joogaharjoituksemme sekä arjen haasteiden kannalta: Kuinka voisimme ottaa joogan keinot käyttöön myös asanaharjoituksen ulkopuolella? 

Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa joogafilosofian tuntemusta. Luennot sopivat jokaiselle joogasta ja tasapainoisesta elämästä kiinnostuneille. Käytännön kokemus joogaharjoituksesta on suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä.

Samadhi pada-ykseyden tie luennot neljänä lauantaina klo 10-12.00

26.9.2020 Johdanto: Joogan määritelmä

19.12.2020 Mielen toiminta ja mahdollisuudet

2.3.2021 Kuinka harjoituksessa edetään ja esteet voitetaan

19.6.2021 Keskittyneen mielentilan merkitys arjessa

Voit osallistua koko luentosarjan kaikille neljälle luennolle hintaan 50 € (50% alennus pienituloisille)

 

Yksittäisen luennon hinta 15 € / kymppikortti

Luennoitsija: Anna Kolehmainen

ilmoittautuminen: anna.kolehmainen@gmail.com

 

Tulevat luennot:

Sadhana pada-toiminnan tie 4 luentoa syksyllä 2021-keväällä 2022

Vibhuti pada-kykyjen tie 4 luentoa syksyllä 2022-keväällä 2023

Kaivalya pada- vapauden tie 4 luentoa syksyllä 2023-keväällä 2024

Total Yin® -harjoitus

Total Yin on kolmen tunnin mittainen yinjoogaharjoitus,
joka sopii niin kokeneille yinjoogeille kuin ensikertalaisille.

 Jouni Hallikainen on pitkästä meditaatiotaustastaan ammentava
joogaopettaja (RYT200), joka on erikoistunut yinjoogaan. Hän on
kirjoittanut aiheesta kaksi kirjaa ja kiertää ahkerasti ympäri maata
opettamassa tuota lempeän voimakasta harjoitusta. Jouni on opiskellut
joogaa enimmäkseen Suomessa (mm. Villa Mandala ja Yoga Nordic) ja tekee
juuri RYT500-jatko-opintojaan Clare Gates-Sjöblomin johdolla. Jounin
ohjaus pohjautuu kehon ja mielen stressitilojen purkuun sekä
kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen - tavoitteena terveys,
tyyneys ja tyytyväisyys.

 

AJANKOHTA: Su 27.9.
KELLONAIKA: 16.00 - 19.00

HINTA: 45 €

Ilmoittautuminen:

https://shop.jounihallikainen.fi/product/40/total-yin--harjoitus-hameenlinna--su-279

Naisen väki-piirit

Lämpimästi tervetuloa piiriin, Naiset <3 Alkuperäiskulttuureissa väki on kokoontunut piiriin
tuhansien vuosien ajan kuulemaan ja kertomaan tarinoita, jakamaan kokemuksia, laulamaan sekä tanssimaan. Naisen väki-piireissä kokoonnumme kerran kuussa tutustumaan omissa
juurissamme ja kehoissamme virtaavaan naiselliseen voimaan, naisen väkeen. Naisellisen voiman kokemuksessa on oleellista syklisyys, syntymä-elämä-kuolema-kiertokulku, joka esiintyy niin luonnossa kuin myös kehossamme, joka on jokaisella solullaan osa luontoa.
Suomalaisessa kansanperinteessä nainen sijoittui luomiskykynsä ansiosta niin kulttuurin ja
luonnon rajalle kuin elämän ja kuoleman rajalle. Vainajat matkasivat Manalaan, mutta myös
syntyvien lasten nähtiin saapuvan Manalasta. Naisen sukuelin nähtiin väylänä tämän- ja
tuonpuoleisen välillä ja koettiin, että naisen sukuelimissä virtaa väkevä voima, jota voitiin käyttää niin nautintoon, suojeluun kuin myös vahingoittamiseen.


Kokonnumme piirissä, joka on ikiaikainen osallistujien samanarvoisuuden mahdollistava muoto. Esittelen jokaisella kerralla vaihtuvan teeman, käymme läpi erilaisia pohjoisen kulttuuripiirin naisen arkkityyppejä, aistimme kehon kautta niihin liittyviä elementtejä (maa, vesi, tuli, ilma, eetteri) ja koemme kehollisesti miten meissä kaikissa on siemen jokaiseen arkkityyppiin ja miten voimme ottaa arkkityypin edustamat voimat käyttöön arjessamme. Teemme somaattisia harjoitteita, joiden kautta herättelemme ja vahvistamme aistivaa, intuitiivista naisellista meissä. Lopuksi jaamme
halutessamme kokemuksia kehollisesta työskentelystä keskenämme. Piirit sopivat kaikille naisille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua omaan naiselliseen voimaansa <3
Tarjoilla teetä ja pientä naposteltavaa.


Naisen väki -piirien tilan kannattelijana toimii Crista Soskolne, FM kulttuuriantropologi ja sertifioitu vijnanajoogaopettaja, joka toimii päätoimisesti kehollisuuden parissa sekä kirjoittaa esikoisteostaan, joka käsittelee naisellista voimaa kansanperinteessämme sekä tämän voiman kehollista ilmentymistä ja transformaatiota tämän päivän naisten elämässä.
Yhdistän näissä naisille tarkoitetuissa piireissä monta minulle tärkeää aluetta.
Kulttuuriantropolgian opinnot ja alati laajeneva ja syvenevä kiinnostus toiseuden teemoihin, jotka avaavat uudenlaisia ikkunoita myös oman kulttuuripiirin historian ja nykyisyyden tulkinnoille.


Kulttuurintutkija minussa nivoutuu keholliseen työskentelijään. Kehotyöskentelyn keskiössä on
oman kehon aistimuksille sekä tuntemuksille, todellisille tarpeille ja toiveille herkistyminen sekä sen kautta itselle rehellisen kehollisen toimijuuden herättely ja voimistaminen. Maustetta kehotyöskentelyyn tuon myös ayurvedasta. Uudenlainen yhteys itseen luo myös uudenlaisen
yhteyden toisiin.


Tapaamme 5 kertaa:
la 25.1. klo 10-12.30 Naisen väki
la 29.2. klo 10-12.30 Aino - Intuitiivinen neito
la 15.8 klo 10-17.00 Mielikki - Metsän suojelijatar. 
la 12.9. klo 10-12.30 Kilpineito - Soturi meissä
la 10.10. klo 10-12.30 Louhi - Rajat

Hinta ja maksutiedot:
• 35€/krt
• 150€/5 krt


Ilmoittaudu mukaan maksamalla summa Holvissa. Erillistä sähköposti-ilmoittautumista ei tarvita.
Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai jokin asia pohdituttaa, otathan yhteyttä minuun:
crista.soskolne@gmail.com.

Naisenväki-piiri la 15.8.2020 klo 10-16 Mielikki spesiaali

Naisenväki-piiri la 15.8.2020 klo 10-16 Mielikki spesiaali ”Mielikki, metsän emäntä, Salokorven vaimo kaunis, käypi korvet kolkutellen, salot synkät sylkytellen, juoksutele, jouvuttele, lennättele, liuottele...” Lähde: skvr.fi Suomen kansan vanhat runot,I4 1087, Kontikki, 1839

Elokuun Naisen väki-piirissä tutustumme itämerensuomalaisen kansanperinteen metsän väkeen ja erityisesti metsän haltioihin. Vertaamme myyttejä muualta maailmasta löytyviin vastaaviin tarinoihin ja pohdimme, miten myyttejä voi lukea feminiinisestä näkökulmasta käsin.

Metsän haltiat pitävät huolta metsästä ja metsän eläimistä. Mielikki huolehtii metsän kauneudesta ja parantaa haavoittuneet eläimet. Tutustumme myös muihin metsän haltioihin, kuten Kuurikkiin ja Hongattareen. Piirityöskentelyyn kuuluu luottamus. Se, mikä jaetaan piirissä, pysyy piirissä. Tutustumme aiheeseen ja jaamme kokemuksia. Lempeiden kehollisten harjoitteiden avulla Crista tutustuttaa meidät metsän suojelijaan itsessämme. Lounaan jälkeen jatkamme työskentelyä Kaupunginpuistossa kuvataiteen keinoin Annan ohjauksessa. Pyrimme ilmaisemaan ympäristön luonnetta, ja sen herättämiä vaikutelmia meissä. Aamupäivän luentojen valossa voimme tarkastella omaa luontosuhdettamme, ja millaisen hahmon se saa paperilla. Kuvataiteen kokemusta eitarvita. jokainen piirtää/maalaa omien lähtökohtiensa mukaan. Jokaisen jälki on arvokas. Paperi ja piirustusalusta sekä kynät kuuluvat kurssihintaan. Halutessasi voit ottaa mukaan omat piirustus/ maalausvälineet. Voit osallistua joko vain aamupäivän Cristan tapahtumaan Joogakoulu Kajossa klo 10-12.30 tai iltapäivän Annan tapahtumaan Kaupunginpuistossa klo 13-16 tai molempiin tapahtumiin.(lounastauko klo 12.30-13. omat eväät mukaan) Yksi tapahtuma: 35€. Molemmat tapahtumat 60€. Ilmoittaudu Cristan aamupäivään täältä: https://holvi.com/shop/QnLRqV/section/naisenvakipiirit-hml/ Ilmoittaudu Annan iltapäivään täältä: anna.kolehmainen@gmail.com

Crista Soskolne on sertifioitu vijnanajoogaopettaja sekä FM kulttuurientutkija. Hänen intohimonaan on herkistää ihmisiä oman kehonsa tuntemuksille ja olemaan yhteydessä sisäiseen luontoonsa sekä luontoon ympärillään. Lisäksi hän tuo tapahtumiin tietoa itämerensuomalaisesta kansanperinteestä ja tulkitsee menneitä sekä nykyisiä ilmiöitä kulttuuriantropologin taustastaan lähtien. Hän ohjaa joogan viikkotuntien ja Naisen väkisessioiden lisäksi Metsämeditaatioita, jossa mennään erilaisiin luonnon paikkoihin hiljentymään, aistimaan ja herkistymään oman kehon ja luonnon äärelle. Kesäkuun viimeisellä viikolla Crista ohjaa Kolilla vuosittain naisille suunnatun Metsä meissä - retriitin.

Anna Kolehmainen on kuvataiteilija ja jooganopettaja (SJL). Hänen kiinnostuksenkohteensa on joogan ja taiteen kautta lähestyttävät ihmisenä kasvun mahdollisuudet sekä kykymme havainnoida ympäröivää maailmaa. Joogafilosofian mukaan tietoisuus luonnon kiertokulusta, sekä pyrkimys elää harmoniassa sen kanssa ovat terveyden perusta. Tätä voimme tarkastella myös taiteen keinoin.

Parijooga

Parijooga tunnilla tehdään joogaharjoituksia yhdessä parin kanssa. Parilla ei tässä yhteydessä tarkoiteta välttämättä parisuhdetta romanttisessa mielessä, vaan harjoituksia voi tehdä myös ystävän tai kurssitoverin kanssa. Parijooga on mainio tapa kasvattaa itsetuntemusta suhteessa toiseen, lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteyttä omaan pariin ja ylipäätään toisiimme.
Tunnit eivät ole akrobaattisia, eivätkä vaati erityistä kehollista osaamista. Tunneilla tehdään myös läsnäolo- ja liikeharjoituksia kunkin tunnin teemaa tukien.
 

Kerran kuussa sunnuntaisin 23.2, 15.3,  3.5.2020

klo  11-12.30

Hinta: Kertamaksu 10 €/henki, femmakortti 40 €, kymppikortti 90 €

Opettaja: Kati Kotilainen

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Kati Kotilainen, kak1972@hotmail.com, . 050 5664786