Hathajoogaa lauantaisin

Lauantain hathajoogatunnilta voit hakea levollisuutta viikonloppuun. Kurssin keskeisiä painopisteitä ovat kehon kunnioittaminen, asanoiden anatomisesti oikeat linjaukset sekä yksilöllisten vahvuuksien tai mahdollisten rajoitteiden huomiointi. 

Lauantaisin 5.10.-21.12.2019 klo14.-15. (ei viikoilla 44 ja 47).   

Opettaja: Teija Yli-Hollo

Hinta: Kertamaksu 12 €, femmakortti 50 €, kymppikortti 90 €. Syksyllä ostetut kortit ovat voimassa 25.4.2020 asti.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Teija Yli-Hollo 050 4002771    

Elementit meissä - vijnanajooga & ayurveda

Ohjaan Joogakoulu Kajossa syksyn 2019 aikana 5 työpajan sarjan, joissa käsittelemme eri elementtien - maa, vesi, tuli, ilma ja eetteri - vaikutusta keho-mieleemme. Työpajat ajoittuvat elo-joulukuulle, jolloin siirrymme kesäajasta syksyn kautta talveen. Kesäaikana tuli- ja vesielementit ovat vallitsevia ja syksyyn siirryttäessä ilma ja eetteri lisääntyvät. Tämän voi havaita lämmön vähenemisenä, tuulisuuden ja kuivuuden lisääntyessä. Keho-mielessä voit havaita ajatusten sumuisuutta, unohtelevaisuutta ja esimerkiksi ihon kuivuutta. Ayurvedan mukaan vastakkainen tasapainottaa. Työpajoissa keskitymme palaamaan keskukseemme, löytämään tasapainoa kehoon liikkeen kautta sekä tutustumaan mm. luonnollisiin päivä- ja vuodenaikarytmeihin, jotka luovat arkeemme tasapainoa.

Vuotuiskierrolla on oleellinen vaikutus meihin, sillä olemme erottamattomasti osa luontoa. Yli 5000 vuotta vanha intialainen elämäntapaoppi, ayurveda, kantaa ikiaikaista, kaikkialle ja kaikkiin aikoihin sovellettavaa tietämystä siitä, miten ihminen osana luontoa kykenee tasapainottamaan omaa kehomielikonstituutiotaan arjen pyörteissä. Tätä vuosituhansien aikana kokemuksen kautta kerääntynyttä tietoa haluan jakaa kanssanne tänä syksynä.

Näissä työpajoissa käymme ensin teemaa sanallisesti keskustellen läpi ( n. 1/2 tuntia), jonka jälkeen teemme teemaan sopivan joogaharjoituksen (2 t). Voit osallistua joko kaikkiin (150€) tai yksittäisiin työpajoihin (35€/krt). Varaa paikkasi Holvissa:

Huomaathan, että aikaisemmat työpajat ovat täyttyneet nopeasti, joten kannattaa varata oma paikkasi pian! Osallistua otetaan rajallinen määrä (max 12). Olet lämpimästi tervetullut mukaan! 

Syksyn teemat:

 

  • 17.8.       10-12.30    Ayurvedinen maailmankuva

                                     Aistin ja tutkin aurinkotervehdyksiä

 

  • 14.9.       10-12.30    Syksy - Vatavuodenaika

                                    Tasapaino liikkeessä

 

  • 19.10.     10-12.30    Rohkeus - Tulielementin ylläpito ja kirkastaminen             

                                    Käsillä olevat liikkeet

 

  •  9.11.      10-12.30   Lempeys - Vesi meissä

                                    Nestemäisyys liikkeessä - Sydämen alueen avauksia

 

  •  7.12.      10-12.30   Eetteri & vesi

                                    Ääni, tila, liike - joogaa äänimaljojen värähtelyssä

Opettaja: Crista Soskolne 

Crista.soskolne@gmail.com 

ilmoittautuminen: https://holvi.com/shop/QnLRqV/section/tyopajat-hml/

Parijooga

Parijooga tunnilla tehdään joogaharjoituksia yhdessä parin kanssa. Parilla ei tässä yhteydessä tarkoiteta välttämättä parisuhdetta romanttisessa mielessä, vaan harjoituksia voi tehdä myös ystävän tai kurssitoverin kanssa. Parijooga on mainio tapa kasvattaa itsetuntemusta suhteessa toiseen, lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteyttä omaan pariin ja ylipäätään toisiimme.
Tunnit eivät ole akrobaattisia, eivätkä vaati erityistä kehollista osaamista. Tunneilla tehdään myös läsnäolo- ja liikeharjoituksia kunkin tunnin teemaa tukien.
 

Kerran kuussa sunnuntaisin 18.8,  15.9,   20.10, 17.11, 15.12.

klo  11-12.30

Hinta: Kertamaksu 10 €/henki, femmakortti 40 €, kymppikortti 90 €

Opettaja: Kati Kotilainen

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Kati Kotilainen, kak1972@hotmail.com, . 050 5664786     

 

Perhejooga

viikonlopun lyhytkurssit koko perheelle.

Perhejooga tarjoaa lapselle ja aikuiselle mahdollisuuden harrastaa joogaa yhdessä ja sitä kautta syventää läheisyyttä, kommunikaatiota, luottamusta ja yhteyttä itseensä ja toisiinsa. Jooga-asentoja tehdään sekä yhdessä että erikseen, tutkistellen ja kenties improvisoidenkin. Tunti loppuu rentoutukseen. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, vaan tärkeintä on ottaa mukaan toisenne, avoin asenne ja halu tehdä ja liikkua yhdessä. (Lapsen ikäsuositus 6+)

su 2.9  lähtien kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 11-12.30. 

Hinta: Kertamaksu 10 €/henki, femmakortti 40 €, kymppikortti 90 €

Opettaja Kati Kotilainen

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Kati Kotilainen, kak1972@hotmail.com, . 050 5664786